Een wijngaard – een vergeten vliegveld

Het eerste verhaal is ruim 100 jaar oud.

De Eerste Wereldoorlog breekt uit. Het wordt een alles verwoestende periode, een periode om nooit meer opnieuw te beleven. U staat hier op de rand van een oud Pruisisch/Duits vliegveld. De Duitsers lieten hier eerst de Zeppelins en daarna de Gotha IV bommenwerpers opstijgen om Londen onder vuur te nemen.  Het doel was paniek zaaien en England terroriseren.

Het tweede verhaal is veel jonger.

Op dit veld werden in april 2015, 1.600 en vervolgens in 2022 nog eens 300 wijnranken aangeplant. Als u de wijnen van deze wijngaard proeft, zullen nieuwe en positieve verhalen ontstaan die het tegenovergestelde bereiken van wat een eeuw geleden gebeurde: het wordt een verhaal van verenigen en verbinden.

Laat het een stille hoop zijn dat niemand hier nog zo iets moet meemaken. Bij een goed glas wijn moeten we in herinnering houden hoe verkeerd het kan gaan en samen bespreken hoe positief we de wereld kunnen zien en maken. Wat verderop,  richting Gontrode, vindt u nog een stille getuigenis met volledige toelichting over dit vergeten vliegveld uit WOI. Meer dan een bezoekje waard.

Copyright 2019 © Alle rechten gereserveerd  |  contact@wijngaardhetverhaal.be